تبلیغات
ژنتیک و اصلاح نژاد - تکنیک اولتراسوند در طیور
 
ژنتیک و اصلاح نژاد
 
 

 


اطلاعاتی که برای اجرای موثر مورد نیاز است عبارتند از : 1 – روش های ارزیابی حیوانات زنده 2 – روش های ارزیابی لاشه برای ترکیب و کیفیت گوشت آنها 3 – تحقیقات در مورد ذائقه افراد

برای ارزیابی ترکیبات حیوانات زنده از روش های مختلفی از جمله روش توپ چشمی ، اندازه گیری وزن و جسم و جستجوگر Back fat   استفاده می کنند .
جستجوگر Back fat   روشی است که می تواند عمق را هم اندازه گیری کند . در این روش ( u – r – t  ) می توان عمق چربی و ماهیچه را بدون کشتن حیوان اندازه گیری کرد .

تکنیک اولتراسوند در طیور :

استفاده از تکنولوژی Real – time – ultrasound  ( u – r – t  ) برای برآورد وزن ماهیچه های سینه ای در جوجه های گوشتی است . این روش ، روشی سریع  ، غیر مخرب و نسبتا ارزان برای برآورد ترکیب بدن حیوانات است .
عملکرد جوجه های گوشتی مربوط به تولید گوشت در جاهای مختلف بدن است . در این بین ماهیچه سینه ای ( Breast muscle  ) مهمترین این قسمت است . برآورد میزان وزن BM   در زمان کشتار در ابتدای رشد سخت است و صحیح نیست . اهداف اصلی اصلاحی طیور افزایش گوشت و کاهش چربی است . این اهداف اصلاحی بر مبنای ترکیب رشد بدن حیوان در مراحل مختلف رشد است . سنین مختلف باعث می شود سبب می شود که انتخاب برای اصلاح صحیح تر صورت گیرد .
فاکتورهای مختلفی BM   را می توانند تحت تاثیر قرار دهند . این فاکتور ها عبارتند از : ژنتیک ، جنس ، محیط و ترکیب جیره ( بخصوص سطوح پروتئین و سطوح لیزین ) . در این میان عوامل ژنتیک نسبت به بقیه از اهمیت بیشتری برخوردار است .
تلاش های زیادی برای  تخمین عملکرد BM   در شرایط inviro   توسط روش اولتراسونوگرافی انجام شده است . استفاده دقیق از تکنیک های اولتراسوند به منظور طراحی کاوشگری است که بتواند در صفحه نمایش بیشترین قسمت های ماهیچه را که لازم است نشان دهد . این کاوشگر خطی 5/17 سانتی متر و 5/3 مگاهرتز است .
نوع عملیات بدین صورت است که برای تصویر برداری جوجه ها را آرام در دست نگهداشته و یک روغن گیاهی به بدن آنها می مالیم ولی پرها را از بدن جدا نمی کنیم . سپس کاوشگر را در کنار استخوان kellbone  در زاویه 90 درجه قرار می دهند . تصاویر در 2 سانتی متری چپ و راست lateral   و 1 سانتی متری  posterior   به سمت  appexanterior   از استخوان kellbone  سینه گرفته می شود .

نتیجه گیری :

اولتراسوند روشی است برای تعیین ضخامت چربی و گوشت بدون چربی در حیوانات زنده ، بدون داشتن اثرات نامطلوب در حیوان و قسمت های مختلف بدن . از مزیت های دیگر این روش  ارزان بودن ، سریع بودن و ساده بودن آن است .





نوع مطلب : صنعت مرغداری، 
برچسب ها :

ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 17 اسفند 1389 :: توسط : محسن عابدی
درباره وبلاگ
محمد احراری
کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی گرایش ژنتیک و اصلاح نژاد دام
در این وبلاگ علاوه بر موضوعات تخصصی رشته اینجانب، مسائل مربوط به شهر عزیزمان زابل نیز آورده شده است.

مدیر وبلاگ: محمد احراری
منوی اصلی
موضوعات
آرشیو مطالب
مطالب اخیر
نویسندگان
پیوندها
پیوندهای روزانه
نظرسنجی
نظرشماراجع به وبلاگ و مطالب آن چیست؟



برچسبها
آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :
جستجو

كد ماوس



تعبیر خواب آنلاین

Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت